Yritys

Painonet on suomalainen digipainatuksen edelläkävijä. Toimimme vahvassa yhteistyössä Mailhouse-konsernin kanssa. Liiketoimintojen yhteistyöllä pystymme tarjoamaan asiakkaillemme kaikki  digitaalisen printtiviestinnän, suoramarkkinoinnin sekä postituksen palvelut tehokkaasti ja ympäristöystävällisesti. 

Painonet – Printtiviestinnän edelläkävijä

Painonet perustettiin vuonna 1979, jolloin yhtiö toimi nimellä Lomakevaihtoehto Ky.


Yhtiö sai alkunsa ideasta myydä pakettiosoitekortteja. Keksintö syrjäytti alun perin yleisessä käytössä olleet Postilta saatavat osoitelaput ja pakettikortit. Lomakevaihtoehdon kehittämä moniosainen pakettikorttisetti osoittautui suositummaksi vaihtoehdoksi. Kuluttajat olivat halukkaita maksamaan tuotteista Postin jakaessa versioitaan ilmaiseksi.


Liiketoiminnan perusteena olikin pitkään lomakepainaminen. Kekseliäisyys ei kuitenkaan jäänyt pelkästään pakettikortteihin. Yhtiö kehitti 1980-luvulla toisen myyntivalttinsa; niin kutsutun ”isoikkunakirjekuoren”. Kirjekuoren ikkunasta saattoi nähdä sekä lähettäjän että vastaanottajan tiedot.

Kyky sopeutua muuttuvilla markkinoilla on pitkäkestoisen toimijuuden edellytys

Digitaalisen vallankumouksen kiihtyessä 1990-luvun lopulla, ja paperisten lomakkeiden kysynnän hiipuessa, yhtiö päätti muuttaa strategiaansa.

 

Lomakevaihtoehto päätti investoida digitaalisiin painokoneisiin. Vuosituhannen vaihtuessa yhtiö profiloitui nopeasti digitaalisen painotekniikan ja digitaalisten kanavien edelläkävijäksi.

 

Lomakevaihtoehto otti käyttöön sähköisen asiakastilausjärjestelmän, unohtamatta kuitenkaan henkilökohtaista asiakaspalvelua ja -neuvontaa.

 

Jälleen kerran yhtiön ketteryys ja innovatiivisuus kannattivat. Sähköiseen tilausjärjestelmään siirtyminen mahdollisti painotuotteiden personoinnin.

Tästä johtuen mm. yhtiön valmistamien käyntikorttien myyntivolyymit kasvoivat niin merkittävästi, että Painonet on edelleen yksi Suomen suurimpia käyntikorttien valmistajia. 

Yhtiön nimenvaihto oli luonteva muutos digitaalisen painotekniikan yleistyessä

Vuonna 2007 Lomakevaihtoehto Ky muutti nimensä Painonet Oy:ksi. Digitaalisen painamisen kehittyessä ja sähköisen tilausjärjestelmän käytön yleistyessä syntyi ajatus luoda ”paino nettiin”.

Seuraavalle vuosikymmenelle saavuttaessa Painonet oli vahvistanut markkinaosuuttaan digitaalisessa painamisessa. Edelläkävijän roolissa yritys ymmärsi aikaisempien myyntivalttiensa (kuljetuslomakkeiden, kirjekuorien ym.) menestyksen hiipuvan digitaalisen tulostustekniikan tieltä. Myös perinteinen painotekniikka sai väistyä digitaalisen painannan kehityksen myötä.

 

Digitaalisen painannan tuoma uusi etu oli, että se mahdollisti pienempien erien painamisen kustannustehokkaasti ja nopeasti.

 

Fuusio luo Painonetille uusia mahdollisuuksia kasvuun

Vuonna 2018 suoramarkkinoinnin ja postituksen palveluita myyvä Mailhouse Oy laajensi toimialaansa ja osti Painonet Oy:n liiketoiminnan. Samoihin aikoihin Mailhouse-konserniin perustettiin logistiikan ja varastoinnin palveluita myyvä Loginhouse Oy.

Fuusion seurauksena Painonetin liiketoimintaa kasvatettiin entisestään. Konsernin palvelutarjontaa laajennettiin, mistä seurasi monia yrityskauppoja. Painonetin tytäryhtiöiksi siirtyivät Kirjapaino Topnova Oy, Paintek Pihjalamäki Oy ja Painosoppi Oy.

Fuusiot lisäsivät Painonetin kapasiteettia ja syvensivät osaamista. Esimerkiksi tytäryhtiöidensä kautta Painonetin tarraliiketoiminta teollisuuden eri tarpeisiin on kasvanut merkittävästi.

Syksyllä 2020 koitti jälleen kasvun paikka. Painonet osti Nitova Oy:n sidonta- ja postitusliiketoiminnan.

Yhteistyö Mailhouse-konsernin kanssa säilyy vahvana

Yhteisissä toimitiloissa Mailhouse-konsernin yritysten kanssa toimiminen tekee Painonet Oy:stä ja Mailhouse-konsernista Suomen suurimman täydenpalvelun paino- ja postituskokonaisuuden. Periaate on, että asiakas saa kaikki tarvitsemansa palvelut saman katon alta.

 

 

Mailhouse-konsernin ensiluokkainen osaaminen suoramarkkinoinnista painotuotteiden valmistukseen ja lähettämiseen yhdessä digitaalisen painamisen ja sähköisten tilauskanavien uranuurtajan kanssa, tarjoaa asiakkaille erinomaiset puitteet nykyaikaiseen ja tehokkaaseen viestintään.

 

 

Tulevaisuuden tavoitteena on hyödyntää entistä vahvemmin yhteistyön mahdollisuuksia. Painonetin edeltävä rooli alansa suunnannäyttäjänä säilyy digitaalisessa painamisessa. Nopean teknologisen kehityksen myötä tarve innovatiivisuudelle ei vähene tulevaisuudessa.

Pyydä tarjous

Valmistamme painotuotteet monipuolisesti erikokoisille yrityksille, teollisuudesta tuotantoon. Verkkokauppamme on auki 24/7.